ARKIV.dk fylder 5 år, læs pressemeddelelsen her.

Arkiv.dk fylder fem år

Den 20. februar 2020 var det præcist 5 år siden, at arkiv.dk gik i luften, og en sand kulturskat af billeder, dagbøger, breve og meget mere blev tilgængelig online. Jernved Gredstedbro lokalarkiv bidrager sammen med over 600 andre lokal- og stadsarkiver til at gøre kilderne til Danmarkshistorien tilgængelig for alle, og arkiv.dk er utrolig populær, siger arkivleder Ole Steinmeier. Siden præsentationen i 2015 har der været over 12,9 mio. besøg på siden, og knap 128 mio. sidevisninger.

I vores arkiv har det bl.a. medført en henvendelse fra en britisk statsborger og kunstner, som har levet den største del af sit liv i Afrika. Han blev født i Haderslev, men hans far var søn af en tidligere præst i Jernved. Heldigvis har vi en del arkivalier om den pågældende bedstefar, så vi kunne derfor hjælpe med at kaste lys over en del af anetavlen for den pågældende.

Siden lanceringen i 2015 er portalen blevet videreudviklet, så det nu er muligt at se digitaliserede kilder, høre lydklip og se historiske filmklip. På brugerzonen Mit arkiv.dk at er det muligt at gemme favorit-billeder og dokumenter, købe billeder i høj opløsning, abonnere på et arkiv eller en søgestreng, kommentere arkivernes registreringer, som vi kender det fra Facebook, og hjælpe arkiverne med at placere billeder rigtigt på et kort. Arkiv.dk er også blevet lanceret i en engelsksproget udgave, så ikke-dansktalende har bedre mulighed for at dykke ned i det spændende materiale på siden.

I 2015 lå der 1.841.254 registreringer online tilgængelig på arkiv.dk. Dette tal er siden vokset til 3.712.453 registreringer, heraf udgør billederne over 2,5 mio. af den samlede mængde registreringer.

Arkiv.dk udvikles og drives af Arkibas, som ejes af Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA), og registreringssystemet Arkibas, som ligger bag arkiv.dk, kunne i juni 2019 fejre 30 års jubilæum.

Arkiv.dk er udviklet med støtte fra A.P. Møller Fonden og Den A.P. Møllerske Støttefond.

Læs mere om Arkibas og Sammenslutningen af Lokalarkiver på www.danskearkiver.dk

For mere information

Ole Steinmeier, arkivleder, Jernved Gredstedbro Lokalarkiv, mail-adresse: jernark@bbsyd.dk, tlf.nummer:  24 62 27 25

Dorthe Søborg Skriver, direktør i Arkibas, dss@arkibas.dk, telefon 76 40 13 80